Ξεθάβουν το 45αρι της 17Ν

Τι αποκαλύπτεται από μυστική αλληλογραφία του Χρ. Ξηρού με τους «Πυρήνες»


ΕΛΛΑΔΑ
13:46
10/01/2016
Ξεθάβουν το 45αρι της 17Ν
loading

«Επανεμφάνιση» του περιβόητου 45αριού της 17Ν σχεδίαζαν οι «Πυρήνες» μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος το οποίο επικαλείται το δικαστικό βούλευμα του Συμβουλιου Εφετών αναφορικά, με την εμπλοκή 29 ατόμων στην επιχείρηση Γοργοπόταμος που είχαν οργανώσει αντεξουσιαστές και ποινικοί πριν από έναν χρόνο με στόχο την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού και άλλες ένοπλες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα σημεία του βουλεύματος γίνεται αναφορά σε άγνωστη αλληλογραφία Ξηρού και Πυρήνων με περίπου 1000 κρυπτογραφημενες επιστολές, όπου γίνεται λόγος για «ανάσυρση» και επαναχρησιμοποίηση των δυο πιστολιών της 17Ν που δεν έχουν εντοπισθεί και προφανώς ο Χρ. Ξηρός γνωρίζει που βρίσκονται.

Μεταξύ άλλων στην 76η σελίδα του βουλεύματος επισημαίνονται τα εξής: «Οι Πυρήνες απευθυνόμενοι στον Ξηρό που τους είχε ρωτήσει σε γράμμα για τα δύο πιστόλια της παλιας εταιρίας – της 17Ν- για τις νομικές επιπτώσεις ή αν το 'σηκώνουν', του απαντούν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα».

Εν τω μεταξύ, σε αλλο απόσπασμα ο Χρ. Ξηρός φέρεται να αξιολογεί τους εκτελεστες της 17Ν. Οπως σημειώνεται ο ίδιος, ο αδερφό τους (σσ Σάββας Ξηρός) και ο Μήτσος (σ.σ. πιθανολογείται ότι μιλάει για τον Δημητρη Κουφοντίνα) ήταν οι χειρότεροι και οι καλύτεροι ο Τζωρτζάτος και ο μ....ς απο τη Θεσσαλονίκη, καθως τους είχε εκπαιδεύσει ειδικός στο αντάρτικο πόλης που ηταν από την Κούβα»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει