Δεύτερη επιτροπή για να εξετάζει τις κατ εξαίρεση προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο συγκροτήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω του μεγάλου όγκου των αιτημάτων. Ήδη , το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει ανάψει το πράσινο φως για περισσότερες από 15.000 κατ εξαίρεση προσλήψεις καθώς τα κενά στο χώρο της Παιδείας και της Υγείας είναι πάρα πολλά. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο για τους παιδικούς σταθμούς εγκρίθηκε η πρόσληψη και η ανανέωση συμβάσεων  7.030 ατόμων.

Ωστόσο, η πλειονότητα των αιτημάτων προέρχεται από τους ΟΤΑ ενώ η Λέσβος ζητεί άμεσα ανθρώπους που θα βοηθήσουν στη διαχείρισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί καθώς στο νησί βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αφού φιλοξενεί περισσότερους από 12.000 μετανάστες.

Νέες προσλήψεις

Συγκεκριμένα η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ είπε «ναι» :

-Στην πρόσληψη και ανανέωση συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 7.030 ατόμων τα οποία θα απασχοληθούν  σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και της καταπολέμησης της βίας των γυναικών.

– Στην πρόσληψη 32  ατόμων στην κεντρική και  τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης  υποδοχής (μεταναστών), για την πρόσληψη 17 πρώην δημοτικών αστυνομικών και 6 υπαλλήλων για  το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέσβου, καθώς και την μετάταξη ενός ατόμου.

-Στο υπουργείο Υγείας για στελέχωση των νοσοκομείων  με γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς νοσηλευτές,  αλλά  και για την πρόσληψη  αγροτικών γιατρών.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών 50 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, 70 νοσηλευτών, 10 κοινωνικών λειτουργών, 10 ψυχολόγων και η  πρόσληψη   άγνωστου αριθμού αγροτικών ιατρών.

-Στην έκδοση υπουργικής απόφασης για να γίνουν αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού και συγκεκριμένα  στο σχολείο της Ευρωπαϊκής Παιδείας και στο Μπουένος ¨Αιρες (Αργεντινή), ΄

-Στην πρόσληψη ωρομισθίων και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών για αγγλόφωνα σχολεία του εξωτερικού και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών-συζύγων υπαλλήλων διπλωματικών αρχών (πρεσβείες και προξενεία) μας στο εξωτερικό.

-Στην πρόσληψη 165 ατόμων (βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί τους, προσωπικό καθαριότητας, κ.λπ.) για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.

-Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας  πρόσληψης 51 ατόμων  για την κάλυψη λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών (μάγειροι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, υδραυλικοί, κ.λπ.).

-Στο Δήμο Σάμου για την πρόσληψη 15 εργατών καθαριότητας με σύμβαση εργασίας 2 μηνών.

-Στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων  για την  πρόσληψη 7 ατόμων (οδηγών και επιμελητών εισπράξεων).

-Για την Σχολή Εθνικής ‘Άμυνας οι δικαστές επέτρεψαν την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για το σχολικό έτος 2015-2016.

Νέες αιτήσεις

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξακολουθούν να υποβάλλονται καθημερινά και νέα αιτήματα για κατ εξαίρεση προσλήψεις.

Έτσι, η αρμόδια επιτροπή καλείται να εξετάσει νέες αιτήσεις. Ειδικότερα:

-Ο Δήμος Λέσβου ζητεί για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης  την πρόσληψη 10 εργατοτεχνιτών, καθώς «η Λέσβος βρίσκεται  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φιλοξενίας 12.000 και πλέον μεταναστών, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης και αποχέτευσης των καταυλισμών όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες».

– Ο Δήμος Αργολίδας ζητεί την πρόσληψης 3 βοηθών βρεφοκόμων για τους παιδικούς σταθμούς Κρανιδίου και Ερμιόνης.

-Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων ζητεί την πρόσληψη 12 εποχιακών 8μηνης διάρκειας για τις ανάγκες καθαριότητας.

-Ο Δήμος Θέρμης ζητεί την πρόσληψη καθαριστριών με μίσθωση έργου για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί την πρόσληψη 4 ατόμων για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη Δήμων και Υπηρεσιών προς Όφελος των Γυναικών και για την Καταπολέμηση της βίας».

-Ο Δήμος Λαμιέων ζητεί την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 4 ατόμων.

-Ο Δήμος Λαυρεωτικής ζητεί την πρόσληψη 15 καθηγητών μουσικής και 4 καθηγητών φυσικής αγωγής για το ΝΠΔΔ «Θορικός».

-Ο Δήμος Νάουσας ζητεί την πρόσληψη 34 ωρομίσθιων ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οι οποίοι θα αμείβονται από τα έσοδα των διδάκτρων των μαθητών του ωδείου, κ.λπ.

-Το υπουργείο Παιδείας ζητεί την  χορήγηση άδειας για την κατανομή των πτυχιούχων φυσικής αγωγής που είναι αναγκαίοι για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους και Αναπτυξιακού Αθλητισμού» και για λόγους δημοσίου συμφέροντος -όπως επικαλείται- την πρόσληψη 1.822 ατόμων   για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων  αρχαιολογικών έργων, για νέες προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων για αρχαιολογικά έργα και Μουσεία, αλλά και για  την πρόσληψη 367 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

-Το υπουργείο Εργασίας ζητεί την πρόσληψη 16 ατόμων για τις ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Εύβοιας, Φθιώτιδας, κ.λπ.).

 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.