«Καμπανάκι» στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος χτύπησαν οι 194 πυρκαγιές που ξέσπασαν στις αρχές της εβδομάδας, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι τεράστιες.

Οι προβλέψεις των επιτελών του Σώματος, όπως αποτυπώθηκαν σε απόρρητη έκθεση που δόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προειδοποιούν για «πολλές φωτιές λόγω των κλιματικών συνθηκών».

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος εξαιτίας γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έχουν πιέσει ιδιαίτερα για να έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον τα δύο ιπτάμενα στρατηγεία της υπηρεσίας-αγοράστηκαν το 2004 και είναι εφοδιασμένα με δορυφορικά συστήματα που παρουσιάζουν στους επιτελείς όλες τις πληροφορίες για το ανάγλυφο του εδάφους και τα κλιματολογικά στοιχεία της περιοχής που έχει πληγεί.

Ωστόσο και αυτά μένουν καθηλωμένα, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για τη συντήρηση τους.

Επιπλέον, το ένα από τα δύο Super Puma της Πυροσβεστικής που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των ομάδων ΕΜΑΚ παραμένει καθηλωμένο από το 2008.