Οι εφευρέσεις του ΑΠΘ σε διεθνείς διαγωνισμούς

Τρεις ομάδες διεκδικούν τις πρώτες θέσεις


ΕΛΛΑΔΑ
23:23
25/06/2011
Οι εφευρέσεις του ΑΠΘ σε διεθνείς διαγωνισμούς
1
loading

Με ρομποτάκια, διαδικτυακούς πράκτορες και συστήματα αντίληψης του ανθρώπινου πόνου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «βγαίνει» τον επόμενο μήνα σε μεγάλους παγκόσμιους διαγωνισμούς, διεκδικώντας με αξιώσεις τις πρώτες θέσεις από επιστημονικές ομάδες ξένων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Όπως δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία,οι τρεις ομάδες του ΑΠΘ που έχουν ήδη διακριθεί στο παρελθόν για τις ανακαλύψεις τους και είναι:

-Αυτή του ρομποτικού οχήματος «Πανδώρα», που έπειτα από βελτιώσεις στο αυτόνομο όχημα θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό RoboCup - Robo Rescue (για ρομπότ διάσωσης), στην Κωνσταντινούπολη, από 5 έως 10 Ιουλίου. Το όχημα έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει θύματα σε χώρους που έχουν υποστεί καταστροφή μεγάλης κλίμακας.

-Εκείνη της «Ηπιόνης», ενός συστήματος αντίληψης και διαχείρισης του ανθρώπινου πόνου μέσω υπολογιστή. Από 13 ώς 18 Ιουλίου θα βρεθεί στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτομίας Imagine Cup, που διοργανώνει η Microsoft, όπου χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο προτείνουν ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα του μέλλοντος.

-Η ομάδα Πρακτόρων Λογισμικού για τις εμπορικές συναλλαγές σε ηλεκτρονικές αγορές θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό Trading Agent Competition της Βαρκελώνης, από 17 μέχρι 19 Ιουλίου. Οι διαδικτυακοί πράκτορες θα κληθούν να φέρουν το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα σε εμπορικές συναλλαγές που θα γίνουν σε ηλεκτρονικές αγορές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Christos Apostolidis

    άντε παίδες, να την κάνετε μόνιμα για εξωτερικό, πολύ κάτσατε εδώ να τρώτε τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου σε ανοησίες... σας είπε κανείς ότι η χώρα θέλει διάσωση και οι έλληνες διαχείριση πόνου? αφού η χώρα πάει απάτη και οι έλληνες είμαστε μαζόχες...... να φύγετε αντιπαραγωγικοί τύποι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει