Λανθασμένη θεωρεί η πλειονότητα των Γερμανών την απόφαση της γερμανικής βουλής να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στη χώρα. Αυτό έδειξε η δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο του γερμανικού περιοδικού Focus.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απορρίπτουν την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το 56% των Γερμανών απάντησε «όχι» όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την απόφαση της Μπούντεσταγκ να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. Μόνο το 33% απάντησε θετικά.

Οι ερωτηθέντες, που είναι μεταξύ 45 και 54 ετών, τάσσονται κατά της περαιτέρω στήριξης της Ελλάδας, με το ποσοστό σε αυτή την ηλιακή ομάδα να φτάνει το 62%. Αντίθετα το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της απόφασης της γερμανικής βουλής καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 54 ετών, σε ποσοστό 38%.

Κυρίως όσοι ψηφίζουν το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σε ποσοστό 87%, και όσοι δεν ψηφίζουν καθόλου, σε ποσοστό 69%, δεν επιθυμούν την παροχή νέας βοήθειας στην Αθήνα.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD) το 40% συμφωνεί με την απόφαση της Μπούντεσταγκ, ενώ ίδια γνώμη έχει το 48% των ψηφοφόρων των Πράσινων, το 34% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και το 34% των ψηφοφόρων της Αριστεράς (Die Linke).

«Οι Γερμανοί τάσσονται κατά της παροχής ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού που σκέπτεται ο λαός και αυτού που αποφάσισε το κοινοβούλιο αποξενώνει τους βουλευτές από τους ψηφοφόρους τους», σχολίασε ο επικεφαλής του ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ.