Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν έχασε τη ζωή του από ρουκέτα που εκτοξεύθηκε κατά του οχήματος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρωί σήμερα, στεφάνια κατατέθηκαν στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο νεαρός σπουδαστής. Τα στεφάνια φίλων του αλλά και του πρώην υπουργού έχουν τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, δίπλα στην πλάκα μνήμης στον Θάνο Αξαρλιάν.

Ήταν Τρίτη 14 Ιουλίου του 1992 όταν η ρουκέτα που εκτόξευσαν τα μέλη της «17Ν» βρήκε το στόχο της που ήταν το θωρακισμένο αυτοκίνητο του τότε υπουργού ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτό μαζί με την γυναίκα του, την κόρη του και τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Η θωράκιση του αυτοκινήτου προστάτεψε τους επιβάτες οι οποίοι βγήκαν σοκαρισμένοι αλλά αλώβητοι από αυτό. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον περαστικό σπουδαστή Θάνο Αξαρλιάν, τον οποίο τα θραύσματα από την πρόσκρουση της ρουκέτας, τον βρήκαν στο σώμα και το κεφάλι με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό που οδήγησε και στο θάνατο του.

Λίγες ώρες αργότερα, άγνωστος που τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία» ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της οργάνωσης, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το θάνατο του Αξαρλιάν.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr…

axarlian1

axarlian2

ΑΞΑΡΛΙΑΝ

axarlian4

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος