Δικαίωση για 147 χαμένους επενδυτές της εταιρείας ΑΣΠΙΣ CAPITAL, συμφερόντων του προφυλακισμένου επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, αποτελεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του πρωτοδικείου Αθηνών. Το δικαστήριο διέταξε τη δέσμευση της περιουσίας της συζύγου και της κόρης του επιχειρηματία,οι οποίες είναι επίσης κατηγορούμενες στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης μέχρι του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου υποθηκεύονται ακίνητα της οικογένειας σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη και Μύκονο προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτήσεις των επενδυτών που έχασαν τα χρήματα τους.

Επιπλέον, με «όπλο» αυτήν την απόφαση-πιλότο συνολικά άλλοι 151 επενδυτές προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας με τη σειρά τους την προστασία της δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ποινικό σκέλος που αφορά τον Π. Ψωμιαδη, τη σύζυγο και την κόρη του αναμένεται η έκδοση βουλεύματος δικαστικού συμβουλίου ,τα μέλη του οποίου θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη για την εξαπάτηση των επενδυτών.