Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα κατολισθητικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην περιοχή του Πλατάνου Αιγιαλείας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τόσο το κλιμάκιο του ΙΓΜΕ που έκανε αυτοψία στην περιοχή, όσο και ο αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μιχάλης Καββαδάς, που εξέτασε το φαινόμενο κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα.

Ειδικότερα, στο πόρισμα της αυτοψίας που έκανε το κλιμάκιο του ΙΓΜΕ σημειώνεται ότι για την οριοθέτηση του φαινομένου των κατολισθήσεων, των αιτιών που το προκάλεσαν, καθώς και των μέτρων που απαιτούνται για την ανάσχεσή του, απαιτείται η εκτέλεση ερευνητικού προγράμματος.

Πάντως, και στα δύο πορίσματα αναφέρεται ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για κατολίσθηση ευρείας κλίμακας στον Πλάτανο. Όμως, σχετικά με τα κτίια, όσα διαπιστώθηκε ότι είχαν προβλήματα μετά τον έλεγχο που έκαναν κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχουν ήδη εγκαταλειφθεί.

Με αφορμή τα δύο πορίσματα, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, έστειλε επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών, με την οποία ζητάει την αξιολόγηση και των δύο αυτοψιών, ώστε να διαμορφωθεί το ακριβές πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην περιοχή του Πλατάνου.