Στον ανακριτή απολογούνται οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ οι οποίοι είχαν συλληφθεί να χρηματίζονται. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο ανακριτής ερευνά αν ενδεχομένως και κάποιος από τους εμπλεκόμενους έχει διαπράξει και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Οι Γιώργος Τσικνάκης, Δημήτρης Μαλιάγκας και Κωνσταντίνος Σερλής αρνούνται την κατηγορία και υποστηρίζουν ότι καταγγέλθηκαν προκειμένου να εξασφαλίσει ο καταγγέλλων ασυλία, όπως ορίζει ο νέος νόμος. Υποστηρίζουν επίσης ότι τα προσημειωμένα χρήματα εν αγνοία του ενός από αυτούς τοποθετήθηκαν σκόπιμα στο σακάκι του, το οποίο είχε αφήσει σε μία καρέκλα. Από το πρωί βρίσκονται στην Ευελπίδων προς συμπαράσταση των τριών κατηγορουμένων συγγενείς, φίλοι αλλά και συνάδελφοί τους.

Αμέσως μετά το τέλος της απολογίας τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση των τριών κατηγορουμένων σχετικά με το αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή αν θα οδηγηθούν στη φυλακή.