«Μην αφήσεις την άγνοια να σου χαλάσει τις διακοπές», είναι το σύνθημα της εκστρατείας της Νομαρχίας Πειραιά σε συνεργασία με καταναλωτικές οργανώσεις που συνεχίζεται και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Κλιμάκιο της Νομαρχίας, σε συνεργασία με το ΚΕ.Π.ΚΑ – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας,
την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και τη ΓΣΕΕ, μοίρασε και σήμερα ενημερωτικά φυλλάδια στους επιβάτες της ακτοπλοΐας, προκειμένου να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματά τους πριν ξεκινήσουν και αφού βρεθούν στον τόπο των διακοπών τους.

Ο «Οδηγός Διακοπών για κερδισμένους ταξιδιώτες» που εξέδωσε η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τις παραπάνω ενώσεις καταναλωτών περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν οι ταξιδιώτες, από την αρχή έως το τέλος των διακοπών τους.

Το έντυπο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες για τα καταστήματα εστίασης, απαριθμεί τα προϊόντα των κυλικείων που υπάγονται στην αγορανομική διάταξη και ενημερώνει για τα δικαιώματα που απορρέουν από την νομοθεσία για τα ταξίδια με το πλοίο καθώς επίσης και για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο.