Υπόμνημα προς τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας έστειλε το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών (ΣΟΣ) της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και κάνει λόγο για «πλήρη κατάρρευση της παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ από τα Περιφερειακά Κλιμάκια Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Μεγαλόπολης – Τρίπολης».

Στο υπόμνημα, το οποίο κοινοποιείται και στο υπουργείο Εργασίας, το ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης αναφέρει ότι οι ασφαλισμένοι του ΤΑΫΤΕΚΩ βιώνουν τριτοκοσμική ταλαιπωρία. Επισημαίνεται επίσης, ότι οι συνταγές του ταμείου δεν γίνονται δεκτές στα φαρμακεία της Αρκαδίας από τις αρχές Μαρτίου και στα φαρμακεία Μεσσηνίας από αρχές Απριλίου και οι ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να πληρώνουν ολόκληρη την αξία των φαρμάκων ,«με σοβαρές επιπτώσεις στους ασφαλισμένους, την απίστευτη ταλαιπωρία τους και ορατό τον κίνδυνο μονιμοποίησης της κατάστασης αυτής».

Τέλος ζητείται, «να υπάρξει άμεσα κάλυψη με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στο ασφαλιστικό μας στα ΠΕΚΑ Μεγαλόπολης – Τρίπολης και το ΓΑΠ Καλαμάτας. Να υπάρξει προκήρυξη για κάλυψη με μόνιμους γιατρούς στα ΠΕΚΑ κάτι που θα συμβάλλει στην συνεχή και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους. Να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία και η παροχή των υπηρεσιών του ασφαλιστικού μας φορέα για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων», συμπληρώνοντας,«δώστε λύση τώρα γιατί η οργή των ασφαλισμένων δεν θα ελέγχεται σε λίγο».