Αξιολόγηση των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο από διεθνείς αξιολογητές προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης πόρων.

Η κ. Διαμαντοπούλου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο συναντήθηκαν με τους προέδρους των Ιατρικών Σχολών της χώρας για να συζητήσουν για το μέλλον των δύο νοσοκομείων.

Όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν την πληρωμή και τα άμεσα ζητήματα των δύο Νοσοκομείων αντιμετωπίζονται, τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε: «Παλαιότερα, όταν υπήρχαν προβλήματα, υπήρχε μία συνταγή επίλυσής τους: έβγαιναν οι εργαζόμενοι στο δρόμο, ο Υπουργός έπαιρνε τον Υπουργό Οικονομικών, βρίσκονταν λεφτά και την επόμενη χρονιά, πάλι τα ίδια. Αυτό στα συγκεκριμένα νοσοκομεία γινόταν τα τελευταία 10 χρόνια».

Η κ. Διαμαντοπούλου προανήγγειλε αξιολόγηση του επιστημονικού, του ερευνητικού, του διδακτικού, του κλινικού και του διοικητικού έργου των δύο νοσοκομείων και με βάση αυτή θα γίνει τριετής προγραμματισμός, ώστε να μπορούν τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία να λειτουργούν με όρους ρεαλιστικούς και αποτελεσματικούς.

«Ως Υπουργείο Υγείας, θέτουμε και ένα θέμα με το οποίο συμφωνεί το Υπουργείο Παιδείας: να πάρουμε αυτά τα δύο Νοσοκομεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως και τα άλλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, ώστε η γραφειοκρατία να μη δημιουργεί εμπλοκές», δήλωσε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος.