Κλειστό παραμένει το επάγγελμα των μεταφορέων καυσίμων καθώς, τέσσερις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για το άνοιγμα του επαγγέλματος, δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

«Στις επανειλημμένες επαφές μας με τη Γενική Γραμματεία Μεταφορών, πριν τη ψήφιση του νόμου, είχαμε λάβει τη ρητή διαβεβαίωση ότι το αργότερο σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του Νόμου, το Υπουργείο θα προωθούσε την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Έχουν ήδη παρέλθει σχεδόν τέσσερις μήνες από τη δημοσίευση του Νόμου και ακόμα δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ σε εφαρμογή του άρθρου 15», αναφέρει συγκεκριμένα ο ΣΕΕΠΕ.

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει ότι υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της κατάργησης κάθε εμποδίου και περιορισμού για την απόκτηση αδειών Ι.Χ. βυτιοφόρων, ότι για το ίδιο θέμα τον Οκτώβριο του 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ότι η απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών προβλέπεται και από το μνημόνιο.

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους και την σκοπιμότητα αυτής της καθυστέρησης εκτός και εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να διαιωνίσει το “κλειστό” επάγγελμα του μεταφορέα ΔΧ βυτιοφόρων», καταλήγει ο ΣΕΕΠΕ.