Τα έργα εξοφλήθηκαν… αλλά δεν έγιναν ποτέ

Τις καταγγελίες έκανε ο πρώην νομάρχης Λακωνίας


ΕΛΛΑΔΑ
19:19
09/03/2011
Τα έργα εξοφλήθηκαν… αλλά δεν έγιναν ποτέ
1
loading

Με επιστολή του προς το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σπάρτης και τελευταίος νομάρχης Λακωνίας, Κωνσταντίνος Φούρκας, αποκαλύπτει ότι με απόφαση του προϊσταμένου της Αρχής Πληρωμών απεντάχθηκε από το Γ' ΚΠΣ το έργο «Σκούρα-Πυρί» που αποτελεί τμήμα της παράκαμψης της Σπάρτης, ενώ καταγγέλλει ότι έχουν εξοφληθεί εργασίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ο κ. Φούρκας σημειώνει ότι πρόκειται για ένα έργο που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ωρίμασε, διεκδίκησε μετ' επιμονής και στη συνέχεια η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε την ένταξή του στο Γ' ΚΠΣ αφού αναγνώρισε την αναγκαιότητα, τη σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα του και προχωρά σε σοβαρές καταγγελίες για εκατομμύρια ευρώ που πληρώθηκαν σε εργασίες που ουδέποτε έγιναν.

«Δε μπορεί να καταλογιστεί στη Λακωνία η βαριά ευθύνη της επιβλέπουσας αρχής (Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων - ΔΕΚΕ) για την -κατά πληροφορίες- εξόφληση του έργου ως ολοκληρωμένου, με χρήματα πλέον της σύμβασης, ανερχόμενα στα περίπου 17 εκατ. ευρώ, όταν το αντικείμενο που υλοποιήθηκε ανέρχεται μόλις στα 5 εκατ. ευρώ. Δε μπορεί να καταδικάζεται η Λακωνία, γιατί πληρώνονται τα κάγκελα μιας γέφυρας που ουδέποτε κατασκευάστηκε ή επειδή πληρώθηκε ο ανάδοχος για τη διαγράμμιση του οδοστρώματος που δεν έχει γίνει, ούτε για τη φύτευση των πρανών που ουδέποτε δημιουργήθηκαν», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο τέως νομάρχης και προσθέτει:

«Κύριε Γενικέ, είναι γεγονός πως η χώρα μας διέρχεται βαθύτατη οικονομική κρίση και πως οι δαπάνες θα πρέπει να ελέγχονται και να αξιολογούνται λεπτομερώς ως προς τη χρησιμότητα και τη μελετητική τους απόδοση. Είναι ακριβώς οι ίδιοι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση και την εκτέλεση του έργου αυτού, γιατί όχι μόνο αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη-εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών, αλλά και θα αποφευχθεί η κατασπατάληση χρημάτων για ημιτελή έργα στο πουθενά και χωρίς προοπτική».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar gkarageorgos

    Καποιοι υπεγραψαν και παρελαβαν τα υποτιθεμενα εργα και η εταιρεια πληρωθηκε. Ψαξτε ποιοι υπεγραψαν δεσμευστε τις περιουσιες τους και κινηστε ολα τα δικαστικα μεσα κατα παντος υπευθυνου - μηχανικων, εταιρειας κλπ και να μπουνε σε μαυρη λιστα να μην ξαναπαρουν εργο. Απλα ειναι τα πραγματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει