Να υιοθετήσει τα μέτρα για τη βία που εφαρμόζονται στην Ευρώπη καλεί την ΕΠΟ ο υπουργός Πολιτισμού κ Π. Γερουλάνος προειδοποιώντας ότι ως Πολιτεία διατηρούμε την επιλογή να εφαρμόσουμε και πολιτικές εξαιρετικά αυστηρές για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά ακόμα δεν έχουμε εξαντλήσει τις επιλογές μας.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής»
ο κ. Γερουλάνος σημειώνει ότι τέτοιες επιλογές θα είναι επώδυνες όχι μόνον για αυτούς που φταίνε αλλά και για αυτούς που σήμερα προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχουν αθώοι στο θέμα της βίας.

Ο κ. Γερουλάνος υπογραμμίζει ότι τον Μάρτιο θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τη λειτουργία των συνδέσμων, τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, την πιστοποίηση των εταιρειών ιδιωτικής ασφάλειας καθώς και την εισαγωγή ρητρών βίας στα χορηγικά συμβόλαια του ΟΠΑΠ και στις συμβάσεις παραχώρησης των κρατικών σταδίων.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδης διευκρινίζει ότι οι σεκιούριτι θα καταθέτουν τα ονόματά τους 48 ώρες πριν από τους αγώνες και θα εγκρίνονται από την Αστυνομία ενώ οι συλληφθέντες για επεισόδια στα γήπεδα θα εμφανίζονται υποχρεωτικά στο αστυνομικό τμήμα και δεν θα μπορούν να βλέπουν την ομάδα τους για τρία έως πέντε χρόνια.