Παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, κακοφτιαγμένα πεζοδρόμια, λακκούβες και ότι μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε, συνθέτουν την αποκαρδιωτική εικόνα του κέντρου της Αθήνας. Και γι’ αυτό οι ακτιβιστές «Atenistas» πήραν την πρωτοβουλία να φτιάξουν το «χάρτη προβλημάτων».

Δηλαδή οι πολίτες στέλνουν φωτογραφίες στην ομάδα και τους δείχνουν ποια είναι τα προβληματικά σημεία της πρωτεύουσας. Οι «Atenistas» στη συνέχεια αναρτούν τις φωτογραφίες σε ένα χάρτη, τεχνολογίας google map, τον οποίο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα των Αtenistas.

«Είναι μία ευκαιρία να αναδείξουμε συγκεντρωμένα τα χρόνια προβλήματα κυρίως του κέντρου της Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών. Επίσης, δίνουμε έτοιμα τα προβληματικά σημεία στους δήμους για να αποφασίσουν επιτέλους να επέμβουν και να ομορφύνουν αυτή την πόλη» αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της ομάδας, Τάσος Χαλκιόπουλος.

Πάντως, από χθες που λειτουργεί ο χάρτης έχουν επισημανθεί περίπου 50 με 60 σημεία και οι «Atenistas» πιστεύουν ότι θα εμπλουτίζουν καθημερινά το χάρτη.