Κλείνουν τις στρόφιγγες οι πρατηριούχοι του νομού Χανίων, που διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές στα καύσιμα και την αδράνεια των αρμοδίων.

Η Ένωση Πρατηριούχων Βενζίνης και Πετρελαιοειδών του νομού αποφάσισε τα βενζινάδικα να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Η Ένωση επικροτεί την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την περασμένη εβδομάδα στις Ενώσεις Βενζινοπωλών της Κρήτης, σημειώνει ωστόσο ότι ανάλογη έρευνα έγινε πριν ενάμιση χρόνο χωρίς να έχει γίνει γνωστό το πόρισμα.

Αποδίδει, εξάλλου, τις υψηλές τιμές των καυσίμων αφενός στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κι αφετέρου στην έλλειψη ελέγχου και εποπτείας στο στάδιο τη διύλισης και της χονδρικής αγοράς των καυσίμων που επιτρέπει τη δημιουργία ολιγοπωλίων.

«Δεδομένου ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο και γενικότερα οι αναταράξεις στον αραβικό κόσμο γεννούν εύλογες υπόνοιες ότι η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών των καυσίμων», καταλήγει η Ένωση των Χανίων.