Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ το 28ο Πανελλήνιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων. Στο Συνέδριο τονίστηκαν ιδιαίτερα τα εξής:

-Τα φορολογικά μέτρα οδηγούν σε απαξίωση τα ακίνητα και σε εξαθλίωση τους ιδιοκτήτες τους που σταδιακά χάνουν κάθε πρόσοδο από αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης.

– Φόρος Ακίνητης Περιουσίας ως και 1 – 2% ετησίως, ακόμη και στα απρόσοδα ακίνητα: Η αδυναμία πληρωμής του θα φέρει πλειστηριασμούς και φυλακίσεις! Όχι στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών!

– Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά μείωση των φόρων στα ακίνητα, δικαίωμα μονομερούς εκχώρησης ακινήτου στο δημόσιο σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης φόρων που επισύρουν ακόμη και κάθειρξη, κατάργηση ελαχίστων αμοιβών, μέτρα για τα «φέσια», κατάργηση βεβαιώσεων Δ.Ο.Υ., «πάγωμα» δημοτ. τελών.

-Δεκαεφτά δικαιολογητικά απαιτούνται για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού, 178 για την ένταξη μιας πολυκατοικίας στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Άμεση ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών.

Στο 28ο Πανελλήνιο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, την Νέα Δημοκρατία ο Αναπλ. Γραμ. Πολ. Σχεδιασμού, Βουλευτής Β΄Αθηνών Αργύρης Ντινόπουλος και ο βουλευτής, πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, το ΚΚΕ ο υπεύθυνος Οικονομικών Ηλίας Τσιμπουκάκης, τη Δημοκρατική Συμμαχία η Πρόεδρος και τέως Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη και ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, τη Δημοκρατική Αριστερά ο Χάρης Πεπόνης. Τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νανά Σπυροπούλου και ο Διαμερισματικός Σύμβουλος Μιχάλης Μουσού.