Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εάν ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης δεν επαναφέρει τις εφημερίες, δηλώνουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Ξάνθης.

Σε επιστολή τους προς τον διοικητή, οι γιατροί αναφέρουν τρία περιστατικά, για τα οποία χρειάστηκε ο εφημερεύον γιατρός, είτε της Παθολογικής Κλινικής είτε της Παιδιατρικής, να συνοδεύει διασωληνωμένο άτομο σε νοσοκομείο άλλης πόλης ή να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα περισσότερα από ένα έκτακτα περιστατικά, σημειώνοντας ότι αν υπήρχε εφημερία ετοιμότητας δεν θα χρειάζονταν να εγκαταλείψει την υπηρεσία του ο εφημερεύον γιατρός της κάθε κλινικής του νοσοκομείου.

«Με την ενέργειά σας αναλαμβάνετε πλέον το 100% της ευθύνης για την επιβίωση ή όχι των ευρισκομένων σε άμεσο κίνδυνο ασθενών», αναφέρουν οι γιατροί.
 
Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Θανάσης Μπαμπαλίδης τονίζει ότι «οι εφημερίες είναι αυτές που προβλέπονται και εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία, τόσο του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και των εφημερευόντων κλινικών».

Παραδέχεται, ωστόσο, πως η έλλειψη επαρκούς προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι εφημερίες ετοιμότητας, χωρίς ωστόσο όπως είπε- να διαταραχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου Ξάνθης.

Τέλος, ο διοικητής του νοσοκομείου επισημαίνει ότι από μέρους της διοίκησης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο θα καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις.