Τις επόμενες μέρες η Ελλάδα μπορεί να γίνει στόχος παραπληροφόρησης από τη Ρωσία, καθώς με αφορμή τις ευρωεκλογές αναμένεται διασπορά fake news, όπως ότι η χώρα «θα δεχτεί πυρηνικό χτύπημα».

Η εφημερίδα «Guardian» ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμα πως άλλοι ψευδείς ισχυρισμοί αναφέρουν ότι η Ρωσία ετοιμάζει άμεση επίθεση στην ΕΕ και ότι η Κίνα θα κηρύξει τον πόλεμο στο ΝΑΤΟ, εάν τα κράτη μέλη επιτεθούν απευθείας στη Ρωσία.

Επίσης, σε άλλο ψευδές δημοσίευμα διακινείται ένα (ψεύτικο) βίντεο από την Πορτογαλία, που υποτίθεται ότι δείχνει πυρηνικά όπλα που κινητοποιούνται από το Κρεμλίνο.

Στην Ισπανία υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί για αύξηση της ανεργίας των νέων, που κυκλοφορούν στο «X» και καταρρίπτονται από το InfoVeritas, ένα από τα πολλά κέντρα ελέγχου στοιχείων της ΕΕ. Οι ελεγκτές ψευδών ειδήσεων στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, «EFE», έχουν επίσης καταρρίψει τους ισχυρισμούς ως εντελώς ψευδείς ότι η επικεφαλής της λίστας του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP), Dolors Montserrat, αποκάλεσε «άπληστους» τους συνταξιούχους, που κερδίζουν 18.000 ευρώ ετησίως.