Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. για την εξαφάνιση 8χρονης σε σχολική εκδρομή στο Πλατανόρεμα Ζαγκλιβερίου, στου δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, η μαθήτρια φοιτά στη Β’ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη.

Λίγο πριν τις 12:00 και ενώ οι μαθητές απολάμβαναν την εκδρομή τους, έγινε αντιληπτό ότι η μικρή μαθήτρια έλειπε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκε για το συμβάν η Ελληνική Αστυνομία και επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις και ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμού του παιδιού συμμετείχαν επίσης 15 πυροσβέστες με δύο διασωστικούς σκύλους της 2ης ΕΜΑΚ καθώς και η ομάδα “ΙΚΑΡΟΣ” Κεντρικής Μακεδονίας με drone.

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 8χρονης – Σοκαρισμένος ο πατέρας της

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να εντοπίσουν σώα την 8χρονη, δίνοντας τέλος στην περιπέτειά της. στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο MEGA και το LIVE News, ο πατέρας της 8χρονης με δάκρυα στα μάτια ανέφερε: «Ό,τι και να πω είναι λίγο. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που βοήθησε να βρεθεί το παιδί μου. Σχολική εκδρομή, δόξα τω θεώ, όλα πήγαν καλά. Η αστυνομία ήρθε, η πυροσβεστική ήρθε, η ΕΜΑΚ. Να τους έχει ο θεός καλά όλους».

Εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο το παιδί του εξαφανίστηκε για λίγες ώρες, ανέφερε: «Το παιδί πήγε ως ένα σημείο και απ’ ό,τι μας είπαν τα άλλα παιδιά, κατάφερε και πέρασε τον κεντρικό από πάνω.

Βγήκε από ένα ξέφωτο και κατάφερε βγήκε απέναντι και πέρασε τον κεντρικό, γι’ αυτό αργήσαμε να την βρούμε. Έχασε τον προσανατολισμό του. Μόνο του ήταν. Ήταν με ένα παιδάκι μέχρι ένα σημείο, το άλλο το παιδάκι γύρισε, η δική μου έκατσε λίγο και μετά έχασε τον προσανατολισμό του, ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά».