Για τον σεισμό που σημειώθηκε κοντά στη Σάμο το πρωί του Σαββάτου και είχε μέγεθος 4,9 βαθμούς της κλίμακας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του OPEN ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, σημειώνοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

«Ο σεισμός σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο, βόρεια της Σάμου, μέσα στον τουρκικό χώρο. Είναι ένας σεισμός ανεξάρτητος. Πιο πολύ επηρέασε τον τουρκικό χώρο παρά τον ελληνικό. Στη Σάμο και ιδιαίτερα στο Βαθύ δεν υπήρχαν θέματα και μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο και τους τεχνικούς των δήμων, δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Θεωρούμε ότι είναι ένας σεισμός που δεν μπορεί να επηρεάσει πολύ την Ελλάδα αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξή του τις επόμενες ώρες», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Μπορεί να είναι ο κύριος, μπορεί και όχι αλλά σε κάθε περίπτωση εάν δεν είναι ο κύριος και πάμε σε μεγαλύτερα μεγέθη, στο 5,5 για παράδειγμα δεν θα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο. Είμαστε σε ετοιμότητα αν προκύψει κάτι να δράσουμε επιχειρησιακά».