Βίντεο ντοκουμέντο με τη διακομιδή του βαριά τραυματισμένου αστυνομικού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας παρουσίασε το OPEN. Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραλαμβάνει τον τραυματία και αμέσως αποχωρεί από το σημείο για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το οποίο αν και δεν εφημέρευε, δέχθηκε τον 31χρονο αστυνομικό διότι κρίθηκε ότι μόνο έτσι θα μπορούσε να σωθεί.

Ο νεαρός αστυνομικός νοσηλεύεται σε κώμα καθώς τραυματίστηκε με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, την ώρα που διεξαγόταν, χθες, ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο, όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Συνάδελφός του που βρέθηκε κοντά του, τη στιγμή του τραυματισμού του, ανέφερε στο MEGA: «Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από τα θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με ΚΑΡΠΑ όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, εώς ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα».