Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, όπως εξήγησε στο δελτίο του Mega, η κακοκαιρία που θα έχει διάρκεια 24 ωρών, από το απόγευμα της Κυριακής ως το απόγευμα της Δευτέρας, αναμένεται να χτυπήσει με ένα κύμα έντονων καταιγίδων και την Αττική, το πρωί της Δευτέρας.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης).
Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι βροχές θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού το επόμενο 24ωρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αν και ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Οι αλλαγές αναμένονται από το βράδυ του Σαββάτου (2/12) αρχικά με εξασθενημένες βροχές μέτριας έντασης στη Θεσσαλία και τοπικά στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλύτερος αλλά από αργά το βράδυ θα ξεκινήσει να βρέχει. Ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι τους 22 βαθμούς στη χώρα, με τη θερμοκρασία να είναι πολύ πιο υψηλή σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή.

Από την Κυριακή (3/12) όμως χειροτερεύει ο καιρός. Βροχές θα σημειωθούν στο Αιγαίο και ειδικότερα στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι αναμένεται να αγγίξουν μέχρι και τα 7 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα είναι και πάλι υψηλή μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου, 6-7 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση τιμή για την εποχή.

Τη Δευτέρα (4/12), νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, θα σημειωθούν βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα της νησιωτικής χώρας, αλλά και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ο υδράργυρος θα πέφτει σιγά-σιγά στους 14 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στην κεντρική θα σημειωθεί στους 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

Από την Τρίτη (5/12) και μετά αναμένεται πρόσκαιρα να βελτιωθεί ο καιρός. Κάποιες τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.