Πέθανε το μεσημέρι της Τετάρτης η 16χρονη που κατανάλωσε κοκτέιλ ναρκωτικών στον Βύρωνα και νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από κλήση που δέχτηκε το ΕΚΑΒ το πρωί της 6ης Νοεμβρίου. Η κλήση είχε γίνει από διαμέρισμα στον Βύρωνα, το οποίο ανήκει σε έναν από τους φερόμενους ως δράστες. Σε αυτό το σπίτι είχαν βρεθεί το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου οι συλληφθέντες, η 16χρονη και μία φίλη της.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η έκτη συλληφθείσα, επίσης ανήλικη, αφέθηκε ελεύθερη την Παρασκευή με εντολή εισαγγελέα. Οι πέντε αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, της συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Συγκεκριμένα, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι δεν έδωσαν ναρκωτικά στη 16χρονη, η οποία εμφανίζεται να είχε κάνει χρήση κάνναβης και «σίσα», ουσίας που είναι γνωστή και ως η «κόκα των φτωχών».

«Το παιδί πήγε στο νοσοκομείο σχεδόν νεκρό και το επανέφεραν»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου: «Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο, ήταν νεκρό και την επανέφεραν. Ανακάτεψε ναρκωτικά με σίσα που γίνεται με διαλύτη από υγρά μπαταρίας». Σύμφωνα με την εκπομπή, η 16χρονη ήταν κόρη δημοσιογράφου.

Φίλος της 16χρονης περιέγραψε πως «έκανε συνεχώς χρήση ναρκωτικών ουσιών». «Ήταν στο τοπ στάδιο. Ό,τι ναρκωτικό υπάρχει το έπινε».

Τι δήλωσαν οι φίλοι της 16χρονης

Φίλοι της 16χρονης τόνισαν το πόσο καλό παιδί είναι η κοπέλα που έμπλεξε με τις ουσίες. «Ήταν το καλύτερο παιδί από όλα, αλλά στο θέμα των ναρκωτικών το πιο χαζούλι, ας πούμε. Δηλαδή με το που έμπαιναν ναρκωτικά στη μέση, δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο. Το μυαλό της γενικά ήταν μόνο στα ναρκωτικά», είπε ο πρώτος φίλος της 16χρονης.

Φίλη της 16χρονης είπε, από την πλευρά της, πως: «Εκεί πέρα αράξαμε λίγο και μετά εγώ πήγα για ύπνο. Ξύπνησα και μου είπαν ότι κάτι είχε πάθει η (…), αλλά ήξερα τι είχε πάρει. Είχε πάρει και ένα φάρμακο, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα. Κάπως (…); Κάτι τέτοιο, και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί.

Βλέπω την (…) ξαπλωμένη με ανοιχτά τα μάτια να είναι έτσι γουρλωμένα. Μετά τα μάτια της να πηγαίνουν προς τα πάνω. Έβγαζε κάτι αίματα, κάτι υγρά από τη μύτη κάθε φορά που πήγαινα να τη σηκώσω. Τα έβγαζε αυτά τα υγρά, και ήθελα να δω αν ζει ή όχι, να πάρω σφυγμούς και μετά την έβαλα να καθίσει όρθια».

Η «παρέα» ειρωνευόταν τη μητέρα της όταν την έψαχνε

Η μητέρα της μιλώντας στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών υποστήριξε ότι η παρέα της κόρης της δε δίσταζε να παίζει με την αγωνία της. «Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά, όταν την έψαχνα να τη βρω πού είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς, της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέλησή της», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η μητέρα της 16χρονης.

Η ίδια, μάλιστα, αναφέρει ότι «την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν cocktail ναρκωτικών» σημειώνοντας πως η κόρη της άλλαξε συμπεριφορά τον τελευταίο 1,5 χρόνο όταν γνώρισε τη συγκεκριμένη παρέα, η οποία θεωρεί ότι την ώθησε στη χρήση ναρκωτικών.

Το σοκαριστικό sms των φίλων της ανήλικης

Στα κινητά τηλέφωνα της παρέας της 16χρονης βρέθηκαν δεκάδες φωτογραφίες με όλων των ειδών τα ναρκωτικά, αλλά και ένα μήνυμα που έδειχνε την απάθεια για την πολύ σοβαρή περιπέτεια της φίλης τους, μετά τη χρήση των ναρκωτικών. «Αράξαμε τούμπανα χθες οι δυο μας, που να ήξερα θα ήταν η τελευταία φορά», έγραψε φίλος της.