Ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να αναπτύσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, γράφει το βρετανικό BBC. Όπως σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα, πριν από λίγες ώρες, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας της στρατιωτικής συμμαχίας των δυτικών κρατών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν από τον Γιοάβ Γκαλάντ, τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις «αδικαιολόγητες τρομοκρατικές πράξεις» της Χαμάς – αλλά προέτρεψαν επίσης το Ισραήλ να απαντήσει με «αναλογικότητα».

«Καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση, η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενεργκ. «Υπάρχουν κανόνες πολέμου».

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη βοήθεια, αρκετοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ λένε ότι παρέχουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ.

Ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο – είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, σημειώνει το BBC.

Και η Γερμανία είπε ότι δύο από τα οπλισμένα πολεμικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron χρησιμοποιούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Πάνω απ’ όλα, αυτό που επιδιώκει το Ισραήλ είναι η διπλωματική υποστήριξη της επιχείρησης που διεξάγει στη Γάζα. Και την πήρε από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ», καταλήγει.