Σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε από οικία, στην περιοχή Μαραθέα Καρδίτσας, μια από τις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο X (Twitter).

Όπως επίσης αναφέρεται, στο σημείο επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ανάσυρση περιλαμβάνεται στους συνολικά δέκα νεκρούς που μετρώνται από την φονική θεομηνία στον Θεσσαλικό Κάμπο.

Αρτοποϊός: Η Πυροσβεστική θα συνεχίσει να επιχειρεί όλη τη νύχτα

Όλο το βράδυ θα συνεχίσει η πυροσβεστική να επιχειρεί στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να εντοπίσει και να διασώσει εγκλωβισμένους, τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποϊός στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

«Είμαστε σε εγρήγορση, έχουν δοθεί μηνύματα από 112 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας με σκοπό να αποφύγουμε οποιαδήποτε απειλή ή ενδεχόμενη απειλή», σημείωσε αρχικά ο Γιάννης Αρτοποϊός.

«Μιλάμε για μια μεγάλη πόλη, βρισκόμαστε στα 3-4 χλμ από τη Λάρισα, το φαινόμενο μπορεί να έχει εξασθενήσει από πλευράς καιρικών συνθηκών αλλά το φαινόμενο που έχει προκαλέσει αυτή η κακοκαιρία, ακόμα και σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες συνθήκες επιχειρησιακά και για αυτόν τον λόγο όλο το βράδυ οι αρμόδιες δυνάμεις θα είμαστε στο πεδίο. Πηγαίνουμε στις περιοχές αυτές και απεγκλωβίζουμε. Το κέντρο δεν έχει πληγεί αλλά τα περίχωρά της έχουν υποστεί πλημμυρικό φαινόμενο σε μεγάλη ένταση», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι «Παραμένει η ανησυχία για τις περιπτώσεις που έχουμε στείλει 112. Έχουμε αρκετά μεγάλες δυνάμεις πάνω από τον Πηνειό».

«Όλη τη νύχτα θα είμαστε και σε αυτό το πεδίο, όπως βρισκόμαστε και στον Θεσσαλικό Κάμπο», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Τι απαντά στη μητέρα στη Μαραθέα που δεν έχει να ταΐσει γάλα το 20 ημερών μωρό της

Για την έκκληση μητέρας με μωρό που βρίσκεται στη Μαραθέα, ο ίδιος είπε πως «πρόκειται για δύσκολα, προσεγγίσιμη, περιοχή. Δυστυχώς, σε ορισμένα σημεία, όπως και στη Μεταμόρφωση, υπάρχουν ακόμα προβλήματα». «Αυτή η γυναίκα θα πρέπει να καλέσει και το 112 ούτως ώστε να είμαστε κοντά της και τις επόμενες ώρες,1-2 ώρες, θα είμαστε στη Μαραθέα», πρόσθεσε.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το κάθε δυνατό», σχολίασε, ενώ για τους 100 ανθρώπους που βρίσκονται σε καφετέρια στη Μαραθέα είπε ότι «το γεγονός ότι είναι σε αυτό το ασφαλές σημείο, αυτό είναι το μείζον και πολύ σημαντικό πως πρέπει και θα φτάσουμε εκεί προκειμένου να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια».

Για τη Μεταμόρφωση είπε πως «έχουμε φτάσει σε σχεδόν όλα τα σπίτια, μένουν λίγα σπίτια τα οποία έχουν καλυφθεί από νερό και οι περισσότεροι φαίνεται πως έχουν φύγει».

Ερωτηθείς αν η κατάσταση στη Μεταμόρφωση είναι χειρότερη ακόμα και από Παλαμά υποστήριξε ότι υπάρχει μόνο ένα μικρό τμήμα του χωριού που δεν έχουν προσεγγίσει, γιατί η στάθμη του νερού είναι ιδιαίτερα ψηλή.

Τι απαντά για τους εθελοντές που υποστηρίζουν ότι είδαν σορούς να επιπλέουν στον Παλαμά

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν αποχωρήσει από τη Μεταμόρφωση. Έχουμε φτάσει σχεδόν σε όλα τα σπίτια. Είναι κάποιο που δεν μπορούμε να τους φτάσουμε με τα κινητά τους, αλλά έχουμε τη διαβεβαίωση ότι είναι καλά» επέμεινε.

Σε ερώτηση για τον αριθμό των αγνοουμένων στον Κάμπο είπε ότι η πυροσβεστική είναι σε επαφή με τους κοινοτάρχες, ενώ για τις περιγραφές εθελοντών στον Παλαμά ότι είδαν σορούς να επιπλέουν είπε ότι βρέθηκαν οι σοροί δυο ηλικιωμένων κυριών και δεν υπάρχει άλλη επίσημη αναφορά για απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Το βράδυ της Παρασκευή (8/9) δύο ηλικιωμένες γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές από σπίτια του Παλαμά Καρδίτσας, περιοχή που βυθίστηκε στο νερό από τις σφοδρές βροχοπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel.

Νωρίτερα, εντοπίστηκε νεκρή μία γυναίκα, στη θαλάσσια περιοχή στην παραλία Θεοτόκο, νότια του Πηλίου. Πυροσβέστες περισυνέλεξαν το πτώμα της γυναίκας και αυτό μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Κακοκαιρία Daniel: 10 νεκροί, 4 αγνοούμενοι

Το απόγευμα της Παρασκευής (8/9) ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel έφτασε τους 10 νεκρούς, ενώ τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στον Βόλο και το Πήλιο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν μετά την κακοκαιρία Daniel. Έως τώρα έχουν γίνει 296 διασώσεις με ελικόπτερα και 1.700 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν με λέμβους και οχήματα, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίς τέλος το βράδυ της Παρασκευής (8/9) εκκενώθηκε μία ακόμη συνοικία της Λάρισας, λόγω της υπερχείλισης του Πηνείου. Όσοι βρίσκονταν στη συνοικία Ιπποκράτης κλήθηκαν να απομακρυνθούν. Τις προηγούμενες ώρες το ίδιο μήνυμα είχαν πάρει οι πολίτες που ήταν στις συνοικίες Άγιος Θωμάς, Γιάννουλη και εργατικές κατοικίες.