Υλικά

  • 2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι για το σοτάρισμα
  • λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 πακέτο κανελόνια άβραστα
  • μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάμε τα κανελόνια για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά, αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάμε στη άκρη να κρυώσουν.

Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο. Ρίχνετε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.

Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και τ’ αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις. Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.

Τ’ αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο. Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίξτε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τη ζάχαρη και αφήστε να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.

Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.

Σε ένα ταψί, βάλτε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα μπρόκολο- τυρί με τη βοήθεια ενός κορνέ.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.