Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 15 γραμμάρια άχνη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • Για τη γέμιση
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μας και την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκ. ή τσέρκι 20 εκατοστών. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο και το απλώνουμε στη φόρμα έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.

Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας καθώς ψήνεται) για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Για τη γέμιση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα όταν αρχίσει να λιώνει κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να διαλυθεί με την κουβερτούρα. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν. Πρέπει η θερμοκρασία του μείγματος να είναι γύρω στους 400 βαθμούς.

Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.

Σερβίρετε την τάρτα κρύα.