Υλικά

  • Για τις γαρίδες
  • 8 γαρίδες μεγάλες
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Χυμός και ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (τσίλι)
  • 2 κουταλιές του γλυκού κόλιανδρο
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
  • 1 συσκευασία πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • Για τον πουρέ πατάτας
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση Για τις γαρίδες Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρές τους. Βγάζετε με κοφτερό μαχαίρι το μαύρο νευράκι που θα βρείτε στη ράχη τους και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Σε μπολ ανακατεύετε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το τσίλι, τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Βάζετε μέσα τις γαρίδες, σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί. Ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και τη μαρινάδα. Αφήνετε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά ώστε να γίνουν οι γαρίδες και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Για τον πουρέ πατάτας Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τις γαρίδες.