Υλικά

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι από το ποντίκι κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 150 γραμμάρια βούτυρο βιτάμ κλασικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 μερίδες ζωμός βοδινού
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 σπόρους μπαχάρι
  • ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

sidagi.gr


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα βαθύ σκεύος (τιγάνη ή γουοκ) ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές του.

Ακολούθως ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ανακατεύουμε μαζί με το κρέας και τα ψήνουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Τέλος, βάζουμε το νερό και τον ζωμό βοδινού μέχρι να καλυφθεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας.

Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 60 λεπτά.