Υλικά

  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Κανέλα
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά γλυκού σόδα
  • Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό

sidagi.gr

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε μέσα το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό σιγά-σιγά, μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.

Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνουμε σ’ ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάμε, για περίπου μια ώρα. Όταν θα δούμε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός μας είναι έτοιμος.

Κατόπιν, χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε άφθονο σπορέλαιο, ρίχνοντας το χυλό σε μπαλίτσες της αρεσκείας μας.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό. Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το μέλι και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνουμε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι. Τους βγάζουμε από το σιρόπι και τους σερβίρουμε ζεστούς, πασπαλίζοντας με κανέλα.