Kushari, το εθνικό πιάτο της Αιγύπτου

Συνδυασμός από ρύζι, ζυμαρικά και φακές


ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CHEFS
5:04
24/12/2011
loading

sidagi.gr

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το ρύζι και τις φακές. Χτυπάμε με ένα πιρούνι το ξίδι μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και περιχύνουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Ριχνουμε το καυτό μείγμα μέσα στην πιατέλα με τα υπόλοιπα υλικά.

Υλικά
1 φλιτζάνι φακές βρασμένες
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι βρασμένο
2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλάκια ζάχαρη
μισό κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/4 του κουταλιού του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
αλάτι

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει