Υλικά

  • 400 γραμ. σφολιάτα
  • 100 γραμ. πουρέ κάστανου
  • 100 γραμ. κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • Φλούδες σοκολάτας
  • Μαρόν γλασέ

sidagi.gr
Μία παραλλαγή του δημοφιλούς και αγαπημένου μας γλυκού…


Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας σε ίσα ορθογώνια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σπάμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αναμειγνύουμε με τον πουρέ του κάστανου. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε την κρέμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να σταθεί.

Φτιάχνετε 6 μιλφέιγ τριγωνικά, χρησιμοποιώντας 3 ψημένα τρίγωνα για το καθένα, απλώνοντας ανάμεσά τους κρέμα και φτιάχνουμε δύο στρώσεις. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γλυκών με την άχνη και γαρνίρουμε με τις φλούδες σοκολάτας και μαρόν-γλασέ.

Περισσότερες συνταγές στο sidari.gr