Ο ευκολότερος τρόπος να φτιάξεις ομελέτα

Γεύση και απλότητα, τα μεγάλα μυστικά


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
13:06
28/06/2020
4
loading

Αυγό και τυρί συνδυάζονται για το απόλυτο πρωινό, που τρώγεται φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η ομελέτα δεν είναι δύσκολη στην παρασκευή της, ακόμα κι εδώ υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που απογειώνουν τη γεύση. Και απλοποιούν τη διαδικασία.

Αρχικά, μιας και ο χρόνος μαγειρέματος είναι τόσο σύντομος, πρέπει να έχουμε ετοιμάσει τα αυγά και τα υλικά μας και να τα έχουμε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζουμε τα αυγά, λίγο νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά, με γρήγορες και κοφτές κινήσεις. Δεν το παρακάνουμε, 25-30 χτυπήματα με το πιρούνι θέλουμε.

Λιώνουμε λίγη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μας, μισή κούπα (ανά ομελέτα). Τον σωστό τρόπο μαγειρέματος θα τον δείτε στο βίντεο.

Σημαντικό είναι εδώ να βάλουμε για μερικά λεπτά τα πιάτα σε προθερμασμένο φούρνο, ώστε να είναι ζεστά όταν υποδεχτούν την ομελέτα. Η οποία όταν ετοιμαστεί, κρατάμε απλώς το τηγάνι πάνω από το ζεστό πιάτο και τη «γλιστράμε» με προσοχή μέσα, χωρίς τη βοήθεια μαχαιροπίρουνου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar Αντιμαργαρινικος

    Μακριά από την μαργαρίνη....

  2. avatar Αντιμαργαρινικος

    Μακριά από την μαργαρίνη...

  3. avatar Ορνιθα Κοτα Πουλαδα

    Ένας ορνιθωνας είναι χρήσιμος με φρέσκα αυγά.

  4. avatar Με πατατες

    Έχετε βράσει απο την προηγούμενη 500γρ πατάτες με τα φλουδια τους .Τις κοβετε σε στρογγυλές φέτες τις σωταρετε σε 125γρ βούτυρο 1 κουταλιά λάδι μέχρι να ροδισουν και 1 σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένο .Αδειαζετε σε ενα πυρέξ αλάτι πιπέρι κουνώντας το σκεύος ευθυγραμμίζεται την επιφάνεια .Χτυπατε 8 αυγά ομελέτα με αλάτι πιπέρι τα χύνετε στις πατάτες .Στο φούρνο το πυρέξ για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί η ομελέτα και κάνει χρώμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει