Υλικά

Στις φράουλες λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντισταθούν, ένα πεντανόστιμο φρούτο γεμάτο βιταμίνη C και πολύτιμα συστατικά. Κι ενώ η φρέσκια φράουλα είναι ακαταμάχητη, δεν ζει δυστυχώς πολύ στο ψυγείο. Κι εδώ ακριβώς μπαίνει η κατάψυξη της φράουλας. Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων μας λέει πως οι φρέσκες φράουλες πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε 2-3 μέρες όταν αποθηκεύονται στη συντήρηση, καταψυγμένες ζουν όμως από 8-12 μήνες! Αν σκοπεύουμε να τις φάμε ως φρούτο, τις καταψύχουμε ολόκληρες. Αφού πρώτα τις πλύνουμε. Αν θέλουμε να τις εντάξουμε σε κάποια συνταγή γλυκού ή ακόμα και σε ένα smoothie, τις βάζουμε στην κατάψυξη κομμένες στη μέση. Ο σωστός τρόπος είναι να τις βάλουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ξεχωριστά την καθεμιά, να μην ακουμπάνε μεταξύ τους δηλαδή. Για να μην κολλήσουν. Όταν παγώσουν, τότε μπορείς να τις αποθηκεύσεις όλες μαζί σε ένα δοχείο.