Υλικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, σε κύβους
  • 3/4 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού λάδι
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο ρύζι γιασεμί, για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι, για γαρνιτούρα
  • Για τη σάλτσα: 1 1/4 φλ. τσαγιού χυμό ανανά, χωρισμένο, 2 κ. σ. μηλόξυδο, 2 κ. σ. κέτσαπ, 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας, 1 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη, 1/2 κ. σ. ψιλοκομμένο ή τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, 1 κ. σ. άμυλο καλαμποκιού, 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο ανανά

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε 1 φλιτζάνι χυμό ανανά, το μηλόξυδο, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Χτυπήστε μαζί το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού χυμό ανανά και το κορν φλάουρ σε ένα μικρό μπολ. Χτυπήστε το στη σάλτσα και σιγοβράστε μέχρι να πήξει, περίπου 3-4 λεπτά.
  3. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, αν χρειάζεται. Ανακατέψτε τον ανανά. Αφήστε στην άκρη.
  4. Αλατοπιπερώστε τους κύβους στήθους κοτόπουλου. Τοποθετήστε το άμυλο καλαμποκιού σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατέψτε για να καλυφθεί.
  5. Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι. Δουλεύοντας σε βάρδιες, τηγανίστε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί ομοιόμορφα.
  6. Αφαιρέστε το με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε το σε χαρτί κουζίνας. Μόλις ψηθεί όλο το κοτόπουλο, ανακατέψτε το με τη γλυκόξινη σάλτσα μέχρι να καλυφθεί.
  7. Σερβίρετε το κοτόπουλο ανανά πάνω από ρύζι με πράσινο κρεμμύδι.