Υλικά

  • 750 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 κ. γλ. πάπρικα
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. ζυμαρικά farfalle
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και ροδίστε το -φροντίστε να ψηθεί μέχρι μέσα. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη.
  2. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε το για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε θυμάρι και πάπρικα. Ανακατέψτε για να αλατοπιπερώσετε ομοιόμορφα.
  4. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Αφήστε το να πάρει μια βράση και προσθέστε τα ζυμαρικά.
  5. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να ανακατεύετε κάθε 1- 2 λεπτά για να μη σβολιάσουν τα ζυμαρικά. (Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος σε αυτή τη συνταγή από ό,τι όταν τα ζυμαρικά βράζουν σε νερό).
  6. Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, προσθέστε το σπανάκι και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι το σπανάκι να μαγειρευτεί και να ενσωματωθεί.
  7. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και να μείνει μια λεία σάλτσα.
  8. Συμπληρώστε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε.