Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν 1 κ. σ.
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο, συν 1 κ. σ.
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Σε ένα μπολ, πολτοποιήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Προσθέστε τη ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο και τη βανίλια και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για να λαδώσετε ένα ταψί.
  5. Χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας κακάο για να πασπαλίσετε κάθε πλευρά του ταψιού.
  6. Αδειάστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
  7. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να προσθέσετε κουταλιές φυστικοβούτυρο πάνω από το μείγμα και με ένα μαχαίρι κάντε διάφορα σχήματα στο φυστικοβούτυρο.
  8. Ψήστε για 25- 30 λεπτά, μέχρι το κέντρο να μην κουνιέται πια όταν κουνάτε το ταψί.
  9. Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε.