Υλικά
- 2 κ. σ. βούτυρο,
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
- 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί (ή νερό)
- Αλάτι
- Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Προσθέστε τις γαρίδες, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατίστε.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Αλατίστε και γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρισμα.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.