Υλικά

  • 2 κ. σ. βούτυρο,
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
  • 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί (ή νερό)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέστε τις γαρίδες, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατίστε.
  3. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Αλατίστε και γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρισμα.