Πώς καταφέρνουν οι σεφ να κάνουν το κρέας τους τόσο τέλεια ζουμερό και τα ζυμαρικά τους τόσο απολαυστικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο; Διδάσκονται αυτά τα πέντε κόλπα μαγειρικής στις σχολές μαγειρικής και ήρθε η ώρα να μάθετε κι εσείς τα μυστικά τους!

Για να δούμε…

Πώς να έχετε ζουμερό κρέας κάθε φορά

Μπριζόλα ωμή

Αν έχετε φάει κοτόπουλο ή χοιρινά παϊδάκια σε εστιατόριο, ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς οι σεφ τα διατηρούν υγρά και ζουμερά. Η απάντηση δεν είναι άλλη από το ότι βάζουν το κρέας σε άλμη -η οποία, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι μόνο για τις γαλοπούλες. Σύμφωνα με το cookist.com, η εμβάπτιση του κρέατος σε κρύο, αλατισμένο νερό του προσδίδει πλούσια γεύση και ζουμερή υφή πριν καν μαγειρευτεί.

Πώς να πετύχετε την τέλεια μπριζόλα

Μπριζόλα

Αν βγάζετε το κρέας σας από το ψυγείο και το τοποθετείτε κατευθείαν στη σχάρα, σίγουρα κάνετε κάτι λάθος. Οι σεφ δεν το κάνουν έτσι. Βγάζουν τη μπριζόλα από το ψυγείο και την αφήνουν να μείνει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη μαγειρέψουν. Το να έχετε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο σημαίνει ότι θα ψηθεί πιο ομοιόμορφα.

Να είστε γενναιόδωροι με το αλάτι

Αλάτι στο φαγητό

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν οι σπουδαστές στη σχολή μαγειρικής είναι να είναι γενναιόδωροι με το αλάτι. Χωρίς αυτό, το φαγητό έχει άνοστη γεύση. Αν ανησυχείτε μήπως αλατίσετε υπερβολικά το φαγητό σας, τότε αλατίστε συνεχώς κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, δοκιμάζοντας κατά τη διάρκεια, αντί να αλατίζετε πολύ στην αρχή ή στο τέλος του μαγειρέματος.

Η ζάχαρη μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό καρύκευμα

Ζάχαρη

Οι επίδοξοι σεφ μαθαίνουν ότι μερικές πρέζες ζάχαρης σε ένα πιάτο με ντομάτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η ζάχαρη βοηθά στην εξουδετέρωση της φυσικής ξινίλας των μαγειρεμένων ντοματών και κάνει μια σάλτσα πλούσια και γευστική.

Κάνοντας τα πιο νόστιμα ζυμαρικά

Ζυμαρικά

Για να έχετε ζυμαρικά ποιότητας εστιατορίου, με υπέροχη γεύση, ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή. Πριν τα ζυμαρικά μαγειρευτούν πλήρως, μεταφέρετέ τα στη σάλτσα για τα τελευταία δύο λεπτά μαγειρέματος. Αυτό βοηθά τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη γεύση και κάνει τη σάλτσα να προσκολλάται καλύτερα πάνω τους. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό που περίσσεψε από τα ζυμαρικά μέχρι να αποκτήσει μια λεία και μεταξένια υφή.