Υλικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. σολομό, φιλέτο
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1 αβοκάντο
  • 3 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε καλά και περιχύστε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Ψήστε το σολομό για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ξεφλουδίστε και κόψτε το αβοκάντο σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους.
  5. Συνδυάστε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, τα αβοκάντο και το σολομό σε μια σαλατιέρα.
  6. Προσθέστε την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε.