Υλικά

  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια
  • 3 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα δημητριακά καλαμποκιού
  • 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 2 λίτρα λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Χωρίστε οκτώ μπάλες παγωτού μεγέθους 1/2 φλιτζανιού. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και καταψύξτε μέχρι να σταθεροποιηθούν, περίπου 1 ώρα.
  2. Ανακατέψτε τα δημητριακά και την κανέλα σε ένα ρηχό πιάτο και χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρατέψουν σε ένα ξεχωριστό μπολ.
  3. Κυλήστε τις μπάλες παγωτού στα ασπράδια αυγών και στη συνέχεια στα δημητριακά, καλύπτοντας πλήρως το παγωτό. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο. Καταψύξτε ξανά μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 3 ώρες.
  4. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε μια μεγάλη, κατσαρόλα στους 190 βαθμούς.
  5. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, τηγανίστε 1 ή 2 μπάλες παγωτού κάθε φορά στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα, για 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Σουρώστε γρήγορα σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσως.