Υλικά

  • 300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού (συν περισσότερο για το σερβίρισμα)
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 1/2 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι, μοιρασμένο
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. μηλόξυδο
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξανθές σταφίδες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατοι ηλιόσποροι (ωμοί ή καβουρδισμένοι)
  • 1/4 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε το μπρόκολο και κόψτε σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε τα μπουκετάκια μπρόκολου με το χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Με τα χέρια σας, δουλέψτε τα υλικά μαζί κάνοντας απαλό μασάζ στα μπουκετάκια για 2 λεπτά πριν αφήσετε το μπολ στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα και τα κρεμμυδάκια. Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από το μπρόκολο.
Βήμα 4
Προσθέστε τις σταφίδες, τους ηλιόσπορους και τη φέτα στη σαλάτα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Βήμα 5
Βάλτε τη σαλάτα στο πιάτο και ρίξτε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού από πάνω. Απολαύστε σε θερμοκρασία δωματίου ή διατηρήστε τη στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.