Υλικά

  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 450 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3/4κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους και να μαλακώσουν, για 5 με 7 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Βήμα 4
Ρίξτε στο σκεύος το κρασί και το δεντρολίβανο και αφήστε να σιγοβράσει. Μόλις πάρει βράση μαγειρέψτε για 3 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.