Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 4 μικρά φιλέτα στήθη κοτόπουλου
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 60 γρ. σπανάκι baby
  • 1 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει το βούτυρο.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και προσθέστε το στο τηγάνι. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή, μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Προσθέστε τις ντομάτες και το κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίξτε την κρέμα και το ζωμό, βάλτε το κοτόπουλο στο σκεύος και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
Βήμα 5
Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τα φύλλα βασιλικού.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.