Η αγγουροντοματοσαλάτα δεν χρειάζεται συστάσεις, αποτελώντας μια από τις ευκολότερες και νοστιμότερες σαλάτες εκεί έξω. Μόνο που κάποιες φορές θες μια αλλαγή στην κλασική συνταγή, ειδικά όταν το θερμόμετρο κινείται σε υψηλές θερμοκρασίες…

Είναι το μαρινάρισμα του αγγουριού και της ντομάτας σε ξίδι και ξύσμα λεμονιού αυτό που ανεβάζει επίπεδα τη γνωστή σαλάτα, δίνοντάς της μια γεύση αρκετά διαφορετική.

Τη συνταγή μας προσφέρει η ιστοσελίδα Allrecipes…

Τι θα χρειαστείς: 1 κούπα νερό, 1/2 κούπα λευκό ξίδι, 1/4 της κούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1/4 της κούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό, 3 αγγούρια κομμένα σε χοντρές φέτες, 3 ντομάτες κομμένες και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο).

Πώς τη φτιάχνουμε: Ανακατεύουμε τα υλικά μας και μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, ανακατεύοντας προσεκτικά.

Τότε προσθέτουμε το αγγούρι, την ντομάτα και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Πριν σερβίρουμε, καρυκεύουμε με τον βασιλικό…