Υλικά

  • 2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά χτυπημένα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ σε μπεν μαρί.
Βήμα 2
Ανακατέψτε σταδιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Βήμα 3
Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας ελαφρά πάνω από τη φωτιά για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή κρέμας.
Βήμα 4
Σουρώστε το μείγμα για να ξεχωρίσετε από το ξύσμα λεμονιού και τοποθετήστε σε αποστειρωμένα βάζα ή απολαύστε σκέτη.
Βήμα 5
Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.