Υλικά

  • 2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά χτυπημένα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατέψτε σταδιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  3. Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας ελαφρά πάνω από τη φωτιά για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή κρέμας.
  4. Σουρώστε το μείγμα για να ξεχωρίσετε από το ξύσμα λεμονιού και τοποθετήστε σε αποστειρωμένα βάζα ή απολαύστε σκέτη.
  5. Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.