Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 140 γρ. σπανάκι
  • 5 φλ. τσαγιού γάλα
  • 450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού πέστο
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
Βήμα 2
Προσθέστε το κοτόπουλο, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και αφαιρέστε μόνο το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.
Βήμα 5
Ρίξτε και το γάλα και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 6
Προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και βράστε σε μέτρια φωτιά έως ότου το γάλα συμπυκνωθεί και τα ζυμαρικά μαγειρευτούν.
Βήμα 7
Ρίξτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το πέστο και την παρμεζάνα.
Βήμα 8
Γαρνίρετε με μαϊντανό και παρμεζάνα και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.