Υλικά

  • 1 συσκευασία κομμένο ανανά χωρίς ζάχαρη
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. gochujang (κορεάτικη πάστα κόκκινου πιπεριού)
  • 2 φλ. τσαγιού μείγμα λαχανικών
  • 2 φλ. τσαγιού ζεστό μαγειρεμένο καστανό ρύζι
  • 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερις
  • 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ψημένα
  • 1 φιλέτο σολομού κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • Καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Για τη μαρινάδα ανακατέψτε σε ένα μπολ το μέλι, με μία κουταλιά της σούπας gochujang και μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το ζωμό του ανανά.
Βήμα 2
Για τα λαχανικά ανακατέψτε τον υπόλοιπο ζωμό του ανανά με την άλλη κουταλιά gochujang μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το ρύζι, τα κράνμπερις, τα αμύγδαλα και το μείγμα λαχανικών και ανακατέψτε με το ζωμό για τα λαχανικά.
Βήμα 4
Κλείστε καλά και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Σε ξύλινα καλαμάκια τοποθετήστε εναλλάξ τα κομμάτια σολομού και ανανά, αλείψτε με τη μαρινάδα και ψήστε για 5- 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα τελευταία 2 λεπτά αλείψτε και πάλι με τη μαρινάδα.
Βήμα 6
Σερβίρετε τα λαχανικά με το ρύζι, από πάνω τα σουβλάκια σολομού και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.