Υλικά

  • 1 συσκευασία κομμένο ανανά χωρίς ζάχαρη
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 2 κ. σ. gochujang (κορεάτικη πάστα κόκκινου πιπεριού)
  • 2 φλ. τσαγιού μείγμα λαχανικών
  • 2 φλ. τσαγιού ζεστό μαγειρεμένο καστανό ρύζι
  • 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερις
  • 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ψημένα
  • 1 φιλέτο σολομού κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • Καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Για τη μαρινάδα ανακατέψτε σε ένα μπολ το μέλι, με μία κουταλιά της σούπας gochujang και μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το ζωμό του ανανά.
  2. Για τα λαχανικά ανακατέψτε τον υπόλοιπο ζωμό του ανανά με την άλλη κουταλιά gochujang μέχρι να μαλακώσει.
  3. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το ρύζι, τα κράνμπερις, τα αμύγδαλα και το μείγμα λαχανικών και ανακατέψτε με το ζωμό για τα λαχανικά.
  4. Κλείστε καλά και αφήστε στην άκρη.
  5. Σε ξύλινα καλαμάκια τοποθετήστε εναλλάξ τα κομμάτια σολομού και ανανά, αλείψτε με τη μαρινάδα και ψήστε για 5- 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα τελευταία 2 λεπτά αλείψτε και πάλι με τη μαρινάδα.
  6. Σερβίρετε τα λαχανικά με το ρύζι, από πάνω τα σουβλάκια σολομού και απολαύστε.